⌂GlucoHorse

Veelgestelde vragen (2)

  • Hoe lang moet ik wachten om het effect van GlucoHorse te zien ?
    Gemiddeld ongeveer één tot twee maanden, al is dat moeilijk te voorspellen. Er zijn namelijk sterke individuele verschillen, afhankelijk van de ernst van het geval, en van de respons van uw paard of pony. Het is mogelijk dat u al na veertien dagen een duidelijk effect ziet, maar het kan ook drie maanden duren. Daarnaast is het erg belangrijk om niet alleen GlucoHorse te voeren, maar terzelfdertijd ook een aangepast management op te zetten. Als het uitzonderlijk toch zou gebeuren dat u bij uw paard zelfs na zes maanden geen beterschap ziet, heeft het weinig zin om de behandeling met GlucoHorse verder te zetten. In dat geval reageert uw paard/pony waarschijnlijk niet of onvoloende op glucosamine, of heeft het probleem een andere oorzaak.

  • Dierenarts bekijkt paard dat aan de hand in draf wordt getoond.
  • Kan ik na verloop van tijd overgaan op een lagere dosering, of de behandeling met GlucoHorse stopzetten ?
    Neen. GlucoHorse zorgt voor het behoud van het kraakbeen, en houdt de gewrichten soepel, maar slijtage blijft altijd op de achtergrond aanwezig. Als de dosis verminderd, of de verzorging gestopt wordt, zal het positief effect van GlucoHorse nog enige tijd aanhouden. Vroeg of laat steekt het probleem echter opnieuw de kop op.

  • Is GlucoHorse veilig bij langdurig gebruik ?
    Zeer veilig. Naar het gebruik van glucosamine over lange periodes (drie jaar en langer) werd veel onderzoek verricht. Daarbij werden geen noemenswaardige bijwerkingen vastgesteld.

  • Waarom bevat GlucoHorse alleen glucosamine, en geen duivelsklauw ?
    Duivelsklauw wordt aangeprezen als een pijnstiller en een ontstekingsremmer, maar geen van beide claims werd behoorlijk bewezen (link). Daarenboven is bekend dat Duivelsklauw serieuze bijwerkingen kan hebben, vanaf krampen tot en met koliek.

  • Waarom bevat GlucoHorse alleen glucosamine, en geen msm ?
    Msm is een chemisch oplosmiddel (solvent) voor industrieel gebruik. Het is spotgoedkoop. Msm wordt verkocht voor minder dan één dollar per kg. Daarnaast wordt msm aangeprezen als een soort mirakelkuur voor allerhande aandoeningen, vanaf haaruitval over dementie tot en met kanker. In werkelijkheid is er over msm bitter weinig wetenschappelijke informatie beschikbaar. Een groot samenvattend onderzoek heeft in ieder geval aangetoond dat Msm geen enkel klinisch effect heeft bij artrose (link).

    Veel fabrikanten bieden een supplement aan dat voor de helft uit glucosamine, en voor de helft uit msm bestaat. Op het eerste zicht lijkt de prijs interessant, maar in werkelijkheid betaalt de consument veel te veel voor een product dat voor de helft uit het goedkope msm bestaat. Er is trouwens nog een tweede bedenkelijk effect. Omdat het product voor de helft uit msm bestaat, bevat de dagelijkse dosis uiteindelijk te weinig glucosamine om nog enig resultaat te kunnen zien.

    Over de vraag waarom msm bij paarden geen enkele zin heeft, kun je hier meer lezen.

  • Waarom bevat GlucoHorse alleen glucosamine, en geen chondroïtine ?
    Minder is meer. Chondroïtine wordt bij gewrichtsproblemen dikwijls in combinatie met glucosamine gebruikt. Die combinatie is als het ware historisch gegroeid. Of chondroïtine echter werkelijk effect heeft bij artrose is zeer twijfelachtig. Chondroïtine is namelijk een grote molecule, met een groot moleculair gewicht, die bij orale toediening niet of nauwelijks door het lichaam wordt opgenomen.

    Het is dan ook veel efficiënter om glucosamine hoger te doseren. Glucosamine is namelijk een voorloper van chondroïtine. Dat wil zeggen, met de aangevoerde glucosamine is het lichaam in staat om zelf chondroïtine aan te maken. Daar komt nog bij dat chondroïtine doorgaans gemaakt wordt van slachtafval van koeien (luchtpijp). Gezien het risico op BSE is dat geen optimale keuze.

    Tenslotte heeft onderzoek aangetoond dat chondroïtine de opname van glucosamine verstoort (link). Worden chondroïtine en glucosamine samen ingenomen, dan vermindert de opname van glucosamine met ruim 40 procent. Wat in de praktijk betekent dat supplementen mét chondroïtine 40 procent minder glucosamine leveren dan het etiket aangeeft.

  • Werkt GlucoHorse ook bij OCD ?
    Neen. Glucosamine wordt ingezet voor het behoud van gezonde gewrichten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat glucosamine ook de kwaliteit van banden en pezen ondersteunt. OCD is echter grotendeels een genetisch bepaalde aandoening. Glucosamine kan de gevolgen van OCD (beschadigingen aan het gewrichtskraakbeen) helpen opvangen, maar aan het ontstaan van OCD zelf kan glucosamine niets veranderen. Dat kan trouwens geen enkel supplement.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email